Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

More,stina,sunce... plavac mali riječi su kojima ćemo vam pokušati približiti boje i arome otoka Brača. Usred tih sirovih ljepota trsi se vinograd obitelji Senjković gdje škrta zemlja rodi rajskim nektarom.

Nekadašnje "nonotovo malo lozje" danas je vinograd površine osam hektara, a sve zahvaljujući entuzijazmu Tončija Senjkovića i njegovih sinova, Larija i Saše, s obiteljima.

Ponukani željom i potrebom da gotovo stoljetnu tradiciju i ljubav prema proizvodnji vina uzdignu na višu razinu, a odajući zasluženu joj važnost u svakom segmentu njegova nastajanja i tako ukazu na vrlo često nedovoljno cijenjen potencijal Bračkih vina, otac i njegova dva sina vlastitim rukama započinju krčiti brački kamenjar. Ukrotivši njegovu divlju prirodu, ponosno ističu vinograd koj broji 35 000 trsova.

Od brige za svaki pojedini trs,redukcije  roda,te finalne selekcije najkvalitetnijih grozdova,preko odlezavanja vina u  hrastovim bačvama, pa sve do važnosti koju pridaju estetici etiketiranja butelja,ukazuje na pažnju u svakom pojedinom koraku puta "rajske kapje"do stola.  Spajanje suvremenih saznanja i tradicije,rezultira najkvalitetnijim vinima: „plavcima“ "BOSSO" i "BROČko RIČ",te opolom( rosé plavca malog) „SPOŽA“.

Iza svakog od tih vina stoji priča. Tako "BOSSO" krasi fotografija pradjeda čijim se nadimkom naziva i kojemu je u čast.

U toj maniri nastaje „SPOŽA“(koju prati reputacija jednog od najboljih Hrvatskih rosea),rosé odtokom plavca malog iz kojeg će tek nastati Bosso.Tako „spožu“ krasi ilustracija none,kćeri starog „Bossota“ dovodeći tako u svezu njen nastanak prateći priču o nježnom roseu rođenom od plavca malog.

"BROČko RIČ" nam pak govori o bojama i aromama temperamenta ovog otoka koji izbija u svakom njegovu segmentu. Posebice se to očituje u  dijalektima,karaterističnim za svako pojedino mjesto na otoku. Njegova melodičnost kao takva upotpunjuje doživljaje osjetila zaokružujući okuse,mirise i boje svojom zvučnošću; nevjerojatno jednostavni i sirovi segmenti tako savršeno i profinjeno uklopljeni u cjelinu.

Prateći taj koncept savršenog sklada, vina krasi poezija na dijalektu stvarana s ljubavlju prema ljepoti "bročke riči".  

Po ulasku u podrum obitelji Senjković zapljusnut će vas spoj tradicije i mladosti, obuzet ce vas toplina i entuzijazam obitelji koja je odlučila posvetiti svoje vrijeme i ljubav " Rajskoj kapji" .